08-05-11

Frank fietst naar Santiago de Compostela

Vanaf 6 juli 2011 zal Frank op zijn fietsje zitten met bestemming Santiago de Compostela. De route die hij daarbij zal volgen is de Camino Frances. Het is de bedoeling om ons zo regelmatig mogelijk via deze blog te laten weten waar hij al geraakt is, wie hij heeft ontmoet, welke prachtige zichten, gebouwen enz. hij heeft mogen aanschouwen. Het is ook mogelijk om via deze blog reacties of commentaren te geven. Want er zullen hopelijk heel veel mooie dagen volgen, maar er zullen ongetwijfeld ook dagen bijzitten, waarbij hij een steuntje van de lezers best zal kunnen gebruiken. 

En Frank zou Frank niet zijn als hij met deze tocht geen goed doel zou helpen. En wie kan dat beter uitleggen dan hijzelf ?

Mortsel, 1 mei 2011

 

 

Beste familie, buur, vriend, klasgenoot, collega, …

 

Op woensdag 6 juli vertrek ik met de fiets vanuit Mortsel naar Santiago de Compostela. Er wachten mij dan zo’n 2300 af te leggen kilometers. Ik zoek dat te doen op een maand tijd. Gemiddeld 100 km per dag met af en toe een rustdag ertussen.

 

Ik koppel deze pelgrimstocht ook aan het goede doel. Zoals jullie weten, steun ik al enkele jaren een school in Rurimbi (Burundi). Ik leerde Marie-Anthony Bayizere kennen, een Burundese vrouw die op Linkeroever woonde, maar onlangs verhuisde naar Brussel alwaar zij werkt voor Damiaanactie. Zij trekt elk jaar naar haar geboortedorp en neemt dan het bedrag mee dat ik, met de kinderen van de school waar ik les geef (De Schatkist, Berchem), verzameld heb.

 

Wij trachten het onderwijs te steunen in Rurimbi en alzo een brug te slaan van onze school naar de hunne. Na vele acties (nestkastjes, armbanden, dansfeest, …) konden wij toch al respectievelijk €  472, € 225 en € 950 overmaken. Het volledige bedrag wordt telkens in Rurimbi aan de schooldirecteur overhandigd. Ons project werd ook al gehonoreerd door de provincie Antwerpen, Dienst Ontwikkelingssamenwerking en door de Koning Boudewijnstichting.

 

Hierdoor kon men in Rurimbi schoollokalen bijbouwen voor de vele kinderen die op een wachtlijst stonden om onderwijs te kunnen krijgen. Er werden al meer dan 200 schoolbanken aangekocht bij een plaatselijke meubelmaker. De muren van de school werden bezet , er werd een geitenproject gestart en een naai-atelier. De schoolbevolking is gestegen van 488 naar 709 in twee jaar tijd ! De meisjes zijn er duidelijk in de meerderheid !

We lieten vorig jaar een documentaire opnemen in Rurimbi. Iedereen die het wil, kan deze aan mij vragen om te bekijken !

 

In de toekomst willen we graag nog schoolbanken kopen voor naburige scholen, werken aan enige vorm van sanitair en hopelijk kunnen we een project starten voor de bouw van een waterput.

 

Wat wil ik concreet doen met mijn trip naar Compostela ? Ik zou elke kilometer graag gesponsord zien voor 1 euro. Als mij dit  lukt, kan ik € 2300 overhandigen, samen met het geld dat mijn klas nog bijeen zal sprokkelen. Wie 5 km wil sponsoren, geeft 5 euro. Wie 1 km wil sponsoren geeft 1 euro. Ik ben blij met elke gift, hoe klein ook ! Naarmate het sponsorgeld binnenkomt, vul ik de naam van de schenker in op een lijst die gaat van 0 tot 2300.

De eerste 50 km zijn al ingevuld, mijn liefste moeder zet mij met een ferme duw op de goede weg !

 

Indien u mee wil sponsoren kan u het bedrag dat u wil besteden gewoon cash aan mij geven of u stort het op een speciaal daarvoor voorziene rekening : 035-4360499-02 van COMPERE-VAN HOECK met de vermelding ‘Sponsoring Compostela’.

 

Alvast hartelijk dank voor het steunen van het goede doel ! Ik verzeker u dat het totale bedrag voor 100 % in Rurimbi terecht komt.

 

Van harte,

 

Frank Compère

 

 

 

17:24 Gepost door Frank Compere | Permalink | Commentaren (38) |  Facebook |