06-07-11

Dag 1 : Mortsel - Geraardsbergen : 99 km (totaal : 99 km)

1640041868.jpgWat een verrassing deze morgen. Niet dat de Cap op tijd was, daar was ik zeker van, maar wel wat de collega's weeral bedacht hadden ! Bedankt, Marleen,Veerle, Crolleke en Annemie : oftewel de blauwe oorbella kwamen supporteren voor Compostela ! En de leuke vlaggetjes van Crollekes kindjes ! Ik zal dit nooit vergeten. Ook jullie lintjes zullen blijven flapperen aan mijn bagage !

Even verder op de Steenweg stonden Marco en Sabine met een grote spandoek en met een even leuk karamellenvers ! Zalig ! Toen kwam mijn allerliefste moederken aan de beurt. Ook ons Mieke en mijn spitsbroeder Chris stonden klaar om mij uit te wuiven. Bij de Zusters Annonciaden was ook heel gezellig, zoals altijd ! Met z'n allen kwamen ze op straat. Ik heb ze allemaal gezoend en geloof me, ik zoen niet vaak zo'n hoog geestelijk niveau ! In de Arenbergstraat stond den Bo paraat die ons allemaal uitnodigde op een koffie; daar was echter geen tijd voor, ik zou immers het risico lopen om te laat in Compostela aan te komen.

Aan de Sint-Jacobskerk wachtte mij opnieuw een verrassing : mijn meester van het tweede leerjaar en goede vriend Fonne stond me zowaar op te wachten met een aandenken aan Jeanne Jugan, die mij mee zal beschermen onderweg. Aan de fietstunnel stond meester Bram met Larse en Nina ons op te wachten ! Ook Thierry stond al een tijdje te wachten met zijn fiets.

Toen kwam het moment van afscheid nemen van mijn gezin : Hilde , Kathleen en Silke ! Wat zal ik ze alledrie heel hard missen !!! De verschillende aandenkens die ik ondertussen ontdekte , zal ik dagelijks ter hand nemen en koesteren !

Met Betty, Thierry, Marcel en de Cap reden we dan naar Dendermonde. Bedankt allemaal voor jullie gezelschap in de eerste km van de grote tocht ! Even voor Dendermonde kregen we wat lichte regen, maar dat was snel over. Voor de rest van de dag kregen we alleen veel zon en evenveel tegenwind ! In Dendermonde namen we afscheid en de Cap en ik reden verder tegen de wind, de anderen werden terug naar huis geblazen.

Rond 17 uur bereikten we , na een schitterend parcours langs de Dender, de jeugdherberg in Geraardsbergen. Een heerlijke douche, lekker avondeten : tomatensoep, stoofvlees met frietjes en een ijsje. Heerlijk.

Morgen dag 2, eerst afscheid nemen van de Cap en dan alleen verder...

Maar zo was het gepland !

19:44 Gepost door Frank Compere | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Het is allemaal goed begonnen en goed begonnen is half gewonnen!
Ik geef mama morgen de outprint van je eerste dag.
Tot blogs!

Gepost door: Marijke Compère | 06-07-11

Reageren op dit commentaar

OK, bedankt ! Houd mama goed op de hoogte, hé ! Alles verloopt prima, op wieltjes, dus !

Gepost door: Frank | 08-07-11

J'encourage l'initiative de construire une ecole pour les enfants en besoin. Je felicite l'initiateur qui merite tout mon soutien. Que le parcours continue et aille plus loin

Gepost door: Bakunda Athanase | 07-07-11

Reageren op dit commentaar

Merci beaucoup ! Tout va bien, jusqu'a maintenant !

Gepost door: Frank | 08-07-11

hey broertje
je bent al met de nodige supporters goed vertrokken.veel succes met je tripje naar compostella.Van op de camping zal ik aan je denken en als ik tussendoor thuis ben kan ik alles lezen hoe het verloopt.nog veel moed en uithoudingsvermogen.het is uiteindelijk voor het goede doel.
groetjes greet

Gepost door: greta compère | 08-07-11

Reageren op dit commentaar

Bedankt, zusje ! geniet zelf ook op je camping, hé !

Gepost door: Frank | 08-07-11

Reageren op dit commentaar

Ondanks veel tegenwind hoop ik toch dat je kan genieten van de prachtige landschappen die aan je voorbij gaan. En het wordt alsmaar mooier daar kan je van op aan .
We kijken elke dag uit naar je verslag en de landkaart ligt naast de computer .
Je bent misschien nu nog even een eenzame fietser maar stilaan gaan meer en meer pelgrims je pad doorkruisen. Succes vandaag ...ben al benieuwd naar je verslag ;-)
Georges en Marleen

Gepost door: Marleen Rondeaux-Berghmans | 09-07-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.