13-07-11

Dag 8 : Cateaudun - Tours : 115 km (totaal : 737 km)

Hallo allemaal,

 

Eindelijk vind ik de kans om nog eens op internet te komen. Ik heb zonet alle berichten gelezen die jullie stuurden, ik ben er ontzettend blij mee ! Ik kan ze echt niet allemaal beantwoorden , maar weet dat het voor mij een enorme steun is. De wind is erdoor gedraaid en ik word nu vooruit geblazen ! Duizend maal dank !

Op dag 6 kwam ik in een sprookjesbos terecht. De gîte stond diep in het bos. De gastvrouw verwolkomde mij als een prins in plaats van een pelgrim. We zaten al snel in een 'spiritueel' gesprek (echt !) en dat in mijn beste Frans ! Zij was een schrijfster en was nu bezig met de geschiedenis van haar dorp, Adainville. Dit bleek een oude, authentieke etappeplaats te zijn van pelgrims naar Compostela. Binnen twee jaar gaat zij de tocht ook maken, te voet. Ze kookte voor mij ratatouille met twee dikke kippenbillen, daarna een grote kom vers gesneden fruit. Tussendoor enkele glaasje heerlijke, frisse rosé ! Ik sliep in een gezellige kamer waarvan de muren opgetrokken waren uit boomstammen. Op enkele kleine spinnetjes na, was het daar dus prima in orde. Toen ik na het ontbijt mijn rekening wou betalen, zei ze dat ik mocht geven wat ik wilde. Ik haalde een briefje van 20 euro boven en aarzelde om er nog een briefje van 10 bij te doen, maar dat hield zij tegen. 15 euro was genoeg, zei ze. Ook dat veranderde nog, want die 5 euro gaf ze ook al terug om voor haar en haar familie een kaarsje te branden in de kathedraal van Compostela ! Onvoorstelbaar, toch !

Ik vertrok er om 11u (dag 7) , want het regende pijpestelen. Ik bezocht de kathedraal van Chartres, zo indrukwekkend !Rond 18 u kwam ik aan in mijn gîte, waar gelukkig nog plaats was. Voor 13,50 euro kon ik er overnachten.

Vandaag , dag 8, vertrok ik om 9u. Even had ik regen, maar dat was snel over. Ik stopte in een bar-café, dat tevens ook een winkel bleek te zijn. Ik kocht er brood, een dikke, vette worst, water en wat kaas voor mijn picknick in de loop van de namiddag. Komt daar een vrouw van om en bij de 70 jaar binnen, de haren in de war van de hevige wind. Ik zeg: Vous êtes très belle, madame ! Er werd direct een leuk gesprek opgebouwd en veel gelachen. Toen ik haar plots hoorde vragen: Vous voulez danser ? , zette ik mij direct in 'positie', maar toen bleek het dat ze dat tegen iemand anders vroeg en dit had alles te maken met het nakende nationale feest : le 14 juillet dat vanavond al start in vele dorpen.

Tegen de middag kwam ik een ander pelgrim tegen: John uit het hoge noorden van Nederland. Een erg gezellige man die net met pensioen was. We reden een tijdje samen. Plots zei hij dat de velden met de grote balen stro na de oogst hem aan Van Gogh deden denken. Hij wist natuurlijk niet tegen wie hij dat zei ! Het volgende half uur heeft hij het gewetn, maar hij luisterde heel aandachtig naar mijn verhaal en ons weekend naar Auvers kwam natuurlijk ter sprake ! Even verder kwamen we nog een pelgrim tegen : Pedro uit Harelbeke, 37 jaar. Hij was ooit 3de doelman bij Harelbeke in tweede klasse. Ook nu waren we weeral voor eventjes vertrokken om het voetbal van weleer boven te halen. Hij herinnerde zich dat hij als kind naar Harelbeke-Berchem was gaan zien. Dat Harelbeke toen scoorde vanuit buitenspel, heb ik hem niet gezegd, dat zou te ver gegaan zijn, me dunkt...

Allé, nog ene pelgrim en we konden kaarten. Maar toen viel ons trio weer uiteen, want ieder ging op zijn moment iets eten. In de namiddag kwam ik een groep van 30 'voetgangers' tegen. Het was een groep validen die enkele minder-validen droegen op draagberries ! Ongelooflijk. Alle validen hadden ooit al Compostela te voet gedaan vanuit Parijs en nu zetten ze in voor deze gehandicapten. Ze waren net aan het einde van hun trip, aan een kerk, en nodigden mij uit om samen met hen te eten. Zoiets laat je niet aan je neus voorbij gaan. Supertof !

Verder kwam ik geen pelgrims meer tegen en belandde ik veilig en wel in Tours, alwaar de zalige stilte van overdag plaats maakte voor het verschrikkelijke lawaai van teveel brommers ! In de jeugdherberg heb ik weer een kamertje alleen en daar ga ik sebiet weer naartoe, want het is al laat en ik ben moe.

Morgen kom ik wellicht aan in Poitiers.

Groetjes aan alle webloglezers en tot snel ! xxx

 

Frank Comperstela

22:56 Gepost door Frank Compere | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Hey, tof dit verslag! Het zijn geen 'toevallige' ontmoetingen, zo te zien. Dit moest gewoon zo zijn. Ben benieuwd wie je nog allemaal zult tegenkomen. Tof dat het je goed gaat! Ik denk heel veel aan jou en ben ervan overtuigd dat je Compostela zult halen als je knie je niet in de steek laat. Hoe gaat het trouwens met die knie?
Mama laat je ook de groetjes doen; Schrijf je haar eens een kaartje?
Tot blogs!
Marijke

Gepost door: Marijke Compère | 13-07-11

Reageren op dit commentaar

Dag Frank

Volhouden zene ! Goe bezig ! Geniet er ondertussen ook maar van en nog veel succes !
groetjes
Nadine

Gepost door: Nadine Van der Velde | 14-07-11

Reageren op dit commentaar

Dag Frank,

Blij te lezen dat alles zo vlot verloopt!
Eén ding moet mij wel even van het hart: nu lees ik toch wel dat je je direct in "positie" zet als je iemand hoort zeggen "voulez vous danser?". En ik die dacht dat deze gozer niet kon dansen... (Annie????)
Enfin, onze danslessen hebben dus toch zijn vruchten afgeworpen!
Ga dus vrolijk dansend de bergen maar in....

Groetjes

Annemie en co

Gepost door: annemie rombaut | 14-07-11

Reageren op dit commentaar

Beste Frank,

Ik kijk er elke avond naar uit om jou dag- en ritverslag te lezen.
Fantastische ervaringen zo te zien.
Volhouden en ondertussen volle bak genieten.
Succes en tot blogs,

Luc

Gepost door: Luc Van Schil | 14-07-11

Reageren op dit commentaar

Beste Frank,mooi avontuur,ben wel een tikje jaloers,volhouden en als het wat moeilijker gaat dan voorzien, volg dan mijn motto"niets is zo mooi in het leven dan een beetje afzien"
hartelijke groeten en succesvol afronden he!!!
Arthur Nootens

Gepost door: arthur nootens | 14-07-11

Reageren op dit commentaar

Dag Vierkantswortelke, Je doet dat goed, hee ! "Vous voulez danser ?"was alleszins zediger dan "Voulez- vous coucher ...?". Foei, FC. Zeg ... en heb je het nu gevoeld als je Breithz rechts voorbijging ? Stevige knuffel van Renate en Fonne.

Gepost door: Renate en Fonne | 14-07-11

Reageren op dit commentaar

Je bent goed bezig Frank! Al 737 km! Echt tof.
Volhouden en nog veel succes.
Groetjes.

Gepost door: BAYIZERE Marie-Antony | 14-07-11

Reageren op dit commentaar

Hey Frank,

Ik zie dat je al kennis hebt gemaakt met de echt Camino-spirit. Fijn he! Ik krijg weer helemaal goesting om mijn rugzakje te pakken en terug op pad te gaan als ik je verhalen lees :-)
Heel veel succes nog. Je bent goed bezig. En hopelijk krijg je wat gezelschap van het zonnetje.

groetjes,

Tonia
En een dikke kus van Annie

Gepost door: Tonia | 18-07-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.