24-07-11

Dag 19 : Los Arcos - Sto Domimgo de la Calzada : 83 km ( tot.: 1670 km)

Hey iedereen,

Ik heb weer eerst genoten van alle commentaren, wat doet dat deugd !

Vandaag heb ik een vrij zwaar parcours afgelegd. Al is het maar 83 km, het was steeds stijgen en dalen (daar ben ik beter in :)  ) , soms zaten er hellingen in van 10 en 12 %, dan sta ik precies stil. Gelukkig fiets ik in een adembenemend mooi landschap waar je nooit enoeg van krijgt !

Een korte terugblik om nog enkele wetenswaardigheden te melden :

- ik omtmoette Serge, iemand die de camino al 14 keer deed, heef geen huis, de camino frances is waar hij thuis is, zegt hij ...

-ik ontmoette Wim en Myriam, geen Hollands koppel, maar een Nederlands koppel : zo'n lieve mensen !

- ik brandde al heel wat kaarsjes voor heel wat mensen

-met al die kloosters (monasterios) denk ik spontaan veel aan ... onze lieve zusters Annonciaden !

-ik overnachtte al verschillende keren in 'refuges pour les pelerins' en ontmoette steeds weer toffe mensen, vele herbergen zijn 'donativos', dat wil zeggen dat je mag betalen wat je wil

-de rustdag die ik nemen in Tafalla, nabij Puente de la Reina, heeft mij enorm deugd gedaan. Den abuelo en de abuela hebben er alles aan gedaan om mij in optimale conditie terug op de fiets te krijgen ! Dank aan Bo en Juana, Kathleen en Caroline voor de opvang ! Ik werd 's middags zelfs naar bed gestuurd om 20 km te slapen ! En dat heeft me enrm deugd gedaan ! Tafalla, por siempre en mi corazon !

-ik bezocht Ludo Docx in St Palais, een oud-leraar van de normaalschool in Pius X in 1978; samen zongen we het Baskische lied 'Aupa gizona jeki mutil ...', zalig ! Kristina, wat was hij hartelijk en hij doet je vele groeten terug !

-gisteren kreeg ik mijn eerste insectenbeet, mijn arm zwol wat op, ik gebruikte meteen de goede zalf en overwon alzo dat lelijk beest !

-nabij een klooster , monasterio Irache vlakbij Estella, vond ik een bron van water en ... wijn (echt waar), ik koos voor het laatste en vulde mijn lege en goed bijgehouden waterflesje ! Er stond te lezen dat je de pelgrims kon zien op www.irache.com , probeer maar. Ik had een witte t-shirt aan en een rode valhelm...

-gisteren sliep ik in dezelfde kamer met Paul, een Vlaamse Brusseleir, we trokken meteen samen op cafe en dronken een heerlijke Leffe, en dan nog ene !

-vandaag liep de route voor de fietsers veelal evenwijdig (en soms kruisend) met die van de 'peatones', wat heb ik dikwijls aan Greet van Bob gedacht, nu kan ik me maar eerst echt voorstellen hoe het er bij haar aan toe is gegaan. Ik kreeg het gevoel om die camino frances ook eens te doen... te voet, zo mooi ! Dat moet er zeker eens van komen (met ... Hilde, natuurlijk !)

-morgen is het 25 juli, feestdag van de H. Jacob, wat gaat dat worden op de camino !!! Ben super benieuwd !

-morgen fiets ik tot in San Juan de Ortega (60 km) en hoop er te kunnen gaan slapen in een oud klooster (ik krijg er niet genoeg van, maar ik ga niet intreden, hoor !)

-ben moe en ga slapen, de film van vandaag terug afspelen ...

XXX

21:11 Gepost door Frank Compere | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Hey Frank,
Heb al enkele malen je reisverslag gelezen maar nog niks terug geschreven dus bij deze ...
Je vordert goed zie ik alhoewel het niet altijd even makkelijk is hé. Respect man!!!
Ongelooflijke ervaringen die je inderdaad nooit zal vergeten, ben toch wel blij dat ik een buurvrouw van je ben hoor, niet iedereen kan zo'n verhalen vertellen hé.
Mucha suerte con el resto de la camina !!!
Annemie

Gepost door: annemie | 24-07-11

Reageren op dit commentaar

Frank,
Blij met je verslag!!
Die Serge die je ontmoet hebt, is volgens mij de man die ook in "Man bijt hond" geweest is.
Daar gaven ze enige tijd terug "Weg naar Compostela" en die man kwam daar ook in voor.
Ik heb me toen de bedenking gemaakt dat jij die man zeer waarschijnlijk zou tegen komen gezien hij de Camino steeds op en af loopt; dat is zijn dagelijks leven werd toen gezegd.
Dat moet wel een speciale ontmoeting geweest zijn.
Hou je, groetjes en tot blogs/Marijke

Gepost door: Marijke Compère | 24-07-11

Reageren op dit commentaar

Ik ben ook eens gaan zien op "www.irache.com".
Je kan enkel de mensen zien die NU op dit moment aan die bron staan te tappen. Het is dus LIVE te zien maar je kan niet zien wie er voorheen gestaan heeft.
En om de 10 sec ongeveer krijg je een nieuw beeld te zien met wel of niet iemand die staat te tappen.

Gepost door: Marijke Compère | 25-07-11

Reageren op dit commentaar

frank,
heb al je reisverslagen gelezen,het is de moeite waard.hou de moed er nog in.
groetjes van je jongste zusje greet

Gepost door: greta compère | 25-07-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.