29-07-11

Dag 24 : Mansilla-Hospital de Orbigo : 63 km (totaal : 1993 km)

Aangekomen in een authentieke pelgrimsherberg van de parochie, erg knus ! Ik bezocht vandaag Leon, ik trok er een drietal uurtjes voor uit. Weer een prachtige kathedraal gezien. En weer .. Pieter en Jannie tegengekomen, deze keer zaten zij ergens iets te eten en te drinken en sloot ik me bij hen aan. Samen reden we de laatste 18 km samen. Ik stopte in Orbigo, zij reden nog verder naar de campimg van Astorga.

Gisteren vergat ik nog te zeggen dat de dag slecht begon. Ik vertrok in de verkeerde richting en reed met een kompleet foute versnelling een viaduct op : vooraan het grote buitenblad en achteraan ook op het grootste kamwiel. Als de Fred dit zou gezien hebben, hij gaf me beslist een draai om de oren ! ik wou hem opbellen, maar hij is ook niet meer van de jongsten en het zou zeker een tijdje duren voordat hij hier zou zijn. Hij stuurde dus zijn Heilige Geest (ook Fred heeft die !) en binnen het kwartier had ik ZELF het probleem opgelost. Leve de technologische opvoeding !!!

Tot hiertoe ben ik kwijt : een bidon, een onderbroek (iemand nam ze mee van de wasdraad), mijn fles babyshampoo (ik kocht al een nieuwe). Een keer vertrok ik zonder mijn bagage vast te knopen en drie straten verder donderde alles op de grond, gelukkig niet in een afdaling of zo ... Ik verloor ook een sok, maar den abuelo heeft ze gevonden ! Ik liet een keer mijn geldzakje (met bankkaarten en zo ...) liggen in een toilet, mar had het meteen door en vond het gewoon terug. Pelgrims zijn eerlijke mesnsen, ze zouden het sowieso naar mij terug gebracht hebben ! Zeker weten.

Morgen kom ik op Cruz de Ferro en hier heb ik heel lang naar uitgekeken. Ik zal er mijn steentje achterlaten ...

Slaapwel, Vlaanderen ! XXX

21:18 Gepost door Frank Compere | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Dit is echt een humoristisch verslag. Kan er mij wel iets bij voorstellen.
Vanavond kwam in de Canvascrack Santiago de Compostela ter sprake door een kandidaat die Daniel Dierickx heet en die 30 km voorbij Leon en 17 km voor Astoria een refugio, pelgrimsherberg, "Hospital di Orbirgo" (of zoiets) heeft.
Daar moet jij nu vlakbij zijn, niet? Toch toevallig dat dit net vanavond op TV kwam.
Slukes en groetjes!
Big Sister

Gepost door: Marijke Compère | 29-07-11

Reageren op dit commentaar

Hallo Frank,

Nog snel je blog gelezen voor ik andere 'culturen' ga opsnuiven op Sfinks !
Als ik het goed voor heb, bereik je morgen het hoogste punt van de ganse camino....als dat kan kloppen?
Laat je steen(tje) maar achter en geniet er nog van !
Groetjes !

Gepost door: Els | 29-07-11

Reageren op dit commentaar

Hallo Frank , het wordt spannend , nog een 280 - 300 km te gaan . Je moet nog wel die Cruz de Ferro op maar met je mont Ventoux ervaringen gaat dat lukken . Hopelijk heb je niet té veel stenen in je rugzak zitten.
Ben wat gaan googelen over de Cruz de Ferro en er staat je dus weer een prachtige ervaring te wachten en knappe vergezichten.
Frank, verlies nu maar onderbroeken , sokken maar alstublieft NIET je fototoestel hé !
Wij zijn veel te benieuwd naar je fotoreisverslag.
groetjes
Georges en Marleen

Gepost door: Georges en Marleen | 30-07-11

Reageren op dit commentaar

Hee Vierkantswortel, we zullen je naam, na zulke prestatie, best veranderen in FC3. Ja, Frank in de derde macht is eigenlijk meer van toepassing.
Nog veel moed en geniet volop van je tocht door dit mooie land.

Gepost door: Renate en Fonne | 30-07-11

Reageren op dit commentaar

Dé Frank,

Ook ik heb je adembenemend avontuur dagelijks gevolgd. Fantastische prestatie Frank. Zie ik dat nu goed, ben je volgende week al weer thuis? We wachten vol ongeduld op je ongetwijfeld prachtige verhalen. Je moet beslist een avond organiseren waar je o.a al je fotomateriaal en dito verhalen uitvoerig kunt presenteren. Weer iets om naar uit te kijken. Tot zeer binnenkort!

Gepost door: Jef Compère | 31-07-11

Reageren op dit commentaar

Hoi Frank, de meet komt dicht bij. Denk eraan ; goed positie kiezen, niet te veel kopwerk,
op het juiste moment wegspringen en dan gaan voor de volledige aflaat !
Zo deed ook Gilbert in San Sebastian. Het bleek de juiste taktiek.
Bedankt ook om mij in uw pelgrimgebeden op te nemen. ze zijn verhoord; ik heb mijn
zestigste verjaardag gehaald voor dat al mijn haar is uitgevallen.
Wij vertrekken straks terug van Wenduine naar Hoevenen na een deugddoende kustvakantie ondanks het af en toe mindere weer.
De poule van België voor het WK in Brazilië is mijn inziens haalbaar. Kroatië, Servië, Macedonië, Wales en Schotland zullen van elkaar ook de nodige punten wegsnoepen.
Maar nu eerst alle aandacht voor den arrivée in Santiago de Compostela. Wij tellen met jou de kilometers af. Geef het hem, makker, wij brullen je naar de meet! Robby

Gepost door: Robby | 31-07-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.